על הספה - פורומי מומחים

פורום דיכאון

מה ההיגיון בגישה זו

פורום דיכאון

פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה מנהלת פורום דר' הלה רובין מי-טל
עובדת במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובקליניקה פרטית בתל אביב. בעלת פורום דיכאון, חרדה והתמודדות עם טראומה
נסיון רב בטיפול בדיכאון, חרדה, סכיזופרניה, קשיים חברתיים וזוגיים, התמודדות עם משברי חיים, אבל ואובדן. מרבה לעסוק בתחומים הקשורים בנשיות, אימהות ומגדר.

מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מתמחה בטיפול בגישה הפסיכודינאמית, תוך שילוב אלמנטים מגישות אחרות בהתאם לצרכי המטופל. בעלת הכשרה בטיפול

קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) לחרדה ודכאון ובטיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) להפרעת אישיות גבולית.


דאגנות או חרדה? מצב רוח ירוד או דיכאון? האם כדאי לפנות לטיפול, ולמי?

הפורום יעסוק בשאלות מסוג זה, הקשורות לתחום הדכאון, החרדה לגווניה (כגון התקפי פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית- OCD, הפרעת חרדה כללית) וההתמודדות עם אירוע טראומתי (כגון תאונת דרכים, אובדן פתאומי של אדם קרוב, תקיפה מינית). קשיים בתחומים אלו גורמים לסבל רב הן אצל האדם עצמו, והן בקרב האנשים בסביבתו. לעיתים קרובות, קשה לזהות האם מדובר בקשיים "נורמליים" או בקשיים חמורים יותר, הדורשים פניה לעזרה מקצועית. וכמובן, שגם הפניה לעזרה מקצועית מציבה שאלות וקשיים משלה: למי כדאי לפנות לאבחון וטיפול? מהן שיטות הטיפול המקובלות כיום?איזו שיטת טיפול מתאימה לי?

הפורום מציע מידע, התייעצות והכוונה ראשונית, אך אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, לאבחון ולטיפול. הפורום לא יעסוק בטיפול תרופתי.




שאלה:  מה ההיגיון בגישה זו  -  (דוד)


יש פסיכולוגים שמשתדלים להמנע מלענות על השאלות של המטופל ונמנעים מלהביע את דעותיהם ועמדותיהם בזמן הטיפול? מה ההיגיון שעומד מאחורי הגישה הזו? ועד כמה היא נפוצה? תודה.

תשובה:  מה ההיגיון בגישה זו - (הלה רובין מי-טל)


ישנן גישות שונות לטיפול פסיכולוגי. לכל גישה יש עקרונות,פילוסופיה, טכניקות וכלים משל עצמה. מחקרים רבים מובילים למסקנה כי אין עליונות חד משמעית לגישה טיפולית מסויימת וכי הבחירה תלויה במידה רבה בסגנון הטיפולי המתאים למטופל, בצרכים שלו ובקשיים שהוא מבקש להתמודד עימם. מטפל שאינו מרבה בדיבור ייתכן וסבור כי עליו לאפשר מרחב של דיבור וחשיבה למטופל, כאשר הוא עצמו בעמדה מקשיבה, לא שיפוטית, מכוונת בעת הצורך. ישנם מטפלים שחשים נוח יותר לייעץ, להשמיע, לפרש... שוב- כדאי לבחור לפי הסגנון האישיותי והמקום שלדעתו של המטופל ירגיש נוח ובטוח.
 X